Citrus Logo Image

Як під'єднати бездротові навушники до смартфона

1092 перегляди

Зміст:

Bluetooth навушники – один із найпопулярніших мобільних аксесуарів. Для музики або спілкування телефоном навряд чи можна знайти щось більш зручне. Наша стаття про те, як під'єднати бездротові навушники до Андроїда або Айфона, допоможе насолодитися кришталево чистим звучанням та іншими функціями TWS вкладок.

Підготовка навушників до підключення

Отже, ви нарешті купили новеньку гарнітуру Sony або AirPods. Одразу ж хочеться дістати її з футляра, приєднати до телефона і слухати улюблені пісні. Але поспішати не варто. Перш ніж під'єднати бездротові навушники, слід виконати кілька підготовчих дій:

  1. Прочитайте інструкцію. Тут можна знайти багато цікавої інформації про налаштування, властивості, управління за допомогою дотиків.
  2. Завантажте офіційний додаток виробника гарнітури на свій смартфон. З його допомогою можна вирішити проблеми сумісності, перевірити рівень заряду, отримати доступ до меню, еквалайзера, налаштувань.
  3. Поставте вкладки на зарядку. Коли вони заряджені перестане блимати індикатор на кейсі. Деякі моделі оснащені LCD екраном, на якому видно відсоток заряду.

У комплекті постачання, якщо це внутрішньоканальні вкладиші, зазвичай йде кілька пар силіконових амбушурів. Їх можна замінити, щоб аксесуар надійно фіксувався у вушному каналі. Після підготовчого етапу, ви можете спробувати підключити блютуз навушники до смартфона. Зробити це насправді зовсім нескладно, але іноді виникають осічки.

Як підключити TWS вкладиші до Android

Більшість смартфонів в Україні працюють на Андроїді. Для кращої сумісності краще купувати Bluetooth-навушники і смартфони одного виробника: realme Buds для телефонів realme, Samsung Galaxy Buds для смартфонів Samsung і так далі. Але це не є суворим правилом. Навушники Xiaomi або Hoco відмінно синхронізуються з телефонами OPPO або Infinix.

Інструкція, як під'єднати навушники до телефона на Андроїді:

  1. Увімкніть Bluetooth на смартфоні. Якщо встановлено фірмовий додаток, запустіть його.
  2. Дістаньте вкладиші з кейса для синхронізації між собою. Синхронізація може відбуватися автоматично, про успішне сполучення вас сповістить звуковий сигнал або миготіння індикатора. У деяких моделях необхідно затиснути функціональну кнопку. Про це докладно розказано в керівництві з експлуатації.
  3. Після успішної синхронізації вкладиші входять у режим сполучення зі смартфоном. Їхня назва має з'явитися в налаштуваннях у списку доступних до підключення пристроїв;
  4. Тапніть на назву TWS вкладишів, щоб вони автоматично з'єдналися зі смартфоном.

Ваш телефон "запам'ятає" навушники, і наступного разу під'єднання відбуватиметься миттєво, достатньо відкрити кришку кейса.

Підключення Bluetooth навушників до iPhone

Алгоритм під'єднання будь-яких навушників до Айфона не сильно відрізняється. Найчастіше з iPhone використовують Apple AirPods або повнорозмірні AirPods Max. Але ви без особливих зусиль зможете під'єднати навушники до Айфона і від інших брендів:

  • увімкніть Bluetooth у налаштуваннях Айфон;
  • дістаньте гарнітуру із зарядного футляра для синхронізації;
  • через кілька секунд у списку доступних пристроїв має з'явитися назва вкладишів;
  • натисніть на їхню назву та підтвердьте під'єднання до телефона.

Якщо бажаєте під'єднати bluetooth навушники Apple до Айфона, натисніть і утримуйте кнопку на футлярі AirPods, або кнопку контролю шуму на AirPods Max, доки індикатор не почне блимати білим кольором, а на екрані телефона з'явиться кнопка "Підключити". Після успішного під'єднання можна перейти в інтерфейс меню Айфон для управління роботою гарнітури. 

Чи можна підключити AirPods до Андроїда?

Apple випускає найкрутіші TWS вкладки на ринку, користуватися якими бажають і власники Андроїд смартфонів. Як підключити бездротові навушники Apple до Андроїда:

  • увімкніть Bluetooth на телефоні;
  • відкрийте кейс Аірподс;
  • утримуйте кнопку на футлярі, поки індикатор не загориться білим;
  • AirPods мають з'явитися у списку пристроїв – підтвердьте об'єднання з ними.

Але потрібно бути готовими до того, що не всі функції AirPods будуть доступні на Андроїді. Спробувати налаштувати бездротові навушники AirPods на Андроїді можна через сторонні додатки.

Телефон не бачить навушники та інші проблеми

На жаль, під'єднання гарнітури до телефону не завжди проходить гладко. Перелічимо найпоширеніші проблеми, з якими стикаються користувачі, коли хочуть під'єднати навушники через блютуз до смартфона:

Телефон не бачить навушники

Якщо гарнітуру раніше підключали до іншого пристрою, переконайтеся, що на цьому пристрої вимкнено блютуз. Як відключити навушники в телефоні:

  • зайдіть у налаштування Bluetooth і вимкніть сигнал;
  • "забудьте" навушники – відв'яжіть їх від смартфона.

Інші можливі причини, чому телефон не бачить навушники:

  • гарнітура розряджена;
  • між телефоном і вкладишами велика відстань – покладіть їх ближче;
  • несумісність з ОС або версією Bluetooth – дуже рідко, але буває, особливо якщо використовуєте старий Андроїд із застарілим стандартом Bluetooth 4.0 і нижче;
  • мікрохвильове випромінювання від інших приладів – тієї ж мікрохвильовки.

Якщо ж у вас сучасний смартфон і такі самі навушники, підключення в більшості випадків має проходити гладко. 

Проблеми з бездротовими навушниками:

  1. Підключається тільки один навушник – перезавантажте смартфон, покладіть вкладиші назад у кейс і спробуйте знову підключити навушники через блютуз. 
  2. Навушники звучать тихо – можливо, їх давно не чистили.
  3. Погано тримають заряд – кейс усередині теж потрібно чистити, особливо магнітні клеми, на яких накопичується пил і погіршує якість заряду.
  4. Навушники підключаються, але не відтворюють музику. Це може бути пов'язано з несумісністю кодеків. Спробуйте перемкнути кодеки в налаштуваннях смартфона – SBC, AAC, LDAC, AptX.

У переважній більшості випадків вирішенням будь-якої проблеми стане перезавантаження. Також можна спробувати підключити гарнітуру до іншого смартфона. Якщо ж проблема не вирішується, необхідно звернутися до сервісного центру.